Dubbelklik hier om de afbeelding te veranderen

etherische olie voor honden

Honden zijn energetische dieren. Bij een hond die uit balans is, kan een etherische olie therapie behandeling helpen om hem/haar op een zachte en natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Is er sprake van een onbalans bij de hond, dan betekent dat vaak dat uw hond anders reageert op situaties, op u of de omgeving, dan normaal gesproken. Denk daarbij aan:
vermoeidheid
futloosheid
overmatig blaffen
overmatig enthousiasme
angst voor bekende dingen en geluid, zoals stofzuigen, motoren, e.d.
verlatingsangst
overmatig onderdanig gedrag of aandacht vragen
vuurwerkangst
onzekerheid, schrikachtig zijn, (te) snel van slag zijn
jaloezie, overheersend gedrag, pesterig gedrag

Etherische olie werken energetisch, waarbij sprake kan zijn van de keuze voor een bepaalde geur. De etherische olie werkt op het wezen (karakter) van de hond.

Voorbeeld:
Een hond die van nature onzeker is, zal met een etherische olie behandeld worden. Wanneer een hond door een bepaald voorval vrij plotseling verlatingsangst heeft ontwikkeld, dan zal een andere olie worden gekozen. Ook een combinatie gedurende de behandelperiode is mogelijk.

Etherische oliën zijn goed te gebruiken als ondersteuning voor een groot aantal aandoeningen bij honden.  zoals vlooien, reisziekte, artritis, en nog veel meer. Niet alle essentiële oliën zijn veilig voor onze huisdieren. Op deze pagina vind je een lijst van enkele veilige essentiële oliën die je kunt gebruiken op je hond.

Maar welke olie,  er zijn zo veel essentiële oliën! Ik weet niet zeker welke te kiezen? Onzeker welke olie veilig is voor je hond? Op deze pagina vind je informatie over wat veilig en nuttig essentiële oliën zijn voor honden, waar ze effectief voor, zijn, en hoe ze bij je hond te gebruiken

Er zijn een flink aantal essentiële oliën voor honden die veilig zijn voor gebruik, maar je hoeft niet om ze allemaal te kopen! Er zijn een paar "must-have's" die je zou moeten hebben als je een hond in huis hebt.. Er zijn ook een paar "good-to-have's", afhankelijk van de klachten van je  hond. Hieronder staat op alfabetische volgorde een lijst met problemen waarbij een essentiële olie kan ondersteunen.

Waar " diffuser"staat bedoelen we het gebruik in een diffuser in de ruimte, direct is direct inmasseren op de huid. vacht betekent verspreiden over de vacht.

Ook andere huisdieren kunnen baat hebben bij essentiële olieen. Wil je daarover advies, stuur dan een  email met je vragen.

LET OP: Het gebruik van essentiële olie vervangt NIMMER een bezoek aan de dierenarts. Ga bij twijfel altijd naar je eigen dierenarts.

 

De kosten voor een consult en de etherische olie vindt u op de Tarievenpagina >>
Wilt u meer informatie, dan kunt u altijd uw vraag aan mij stellen.

Yvonne (etherische olie therapeut)
Praktijk-Hondenmassage.nl