HondenMassage KYNO-ACTIEF

Massagesessie bestaat uit:

Een goed begin is het halve werk. Zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht staat bij Praktijk Hondenmassage voorop. Voorafgaand aan elke eerste massagesessie van Praktijk Hondenmassage, vindt dan ook een uitgebreide kennismaking plaats met de hond(en) en eigenaar de intake duurt ongeveer 30 tot 45 minuten want ik wil namelijk alles over uw hond weten en wat het doel zal zijn voor de massage 

een consult >>

Bij elke volgende massagesessie(s) kunnen we vrijwel meteen aan de massage beginnen. De massagesessie duurt ca. tussen de 15 en 45 minuten. Daarin ontvangt de hond een massage volgens de Kynotouch methode.

Wilt u puur een ontspanningsmassage boeken voor uw hond, en is er géén sprake van een lichaamsgerichte en/of gedragsgerichte behoefte, dan kan een korte intake volstaan. Het tarief dat geldt voor een pure ontspanningsmassage, vindt u in de Tarievenlijst onder “Massagesessie”.

Is er sprake van een algehele contra-indicaties, en is een massage niet mogelijk, dan biedt De Hondenmasseur een sessie Bewust Aanraken.

Een uitgebreid vervolgconsult vindt altijd plaats in overleg, bijvoorbeeld als de hond een ingreep heeft gehad of als er een verandering is in de gezondheidssituatie van de hond. Dan kan het wenselijk zijn om de massagesessie(s) aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.

!

Contra indicaties

Relatieve contra-indicaties
Hierbij is een gedeeltelijke of aangepaste massage mogelijk. Er is dan altijd voorafgaand overleg met de dierenarts noodzakelijk voor aanwijzingen en/of goedkeuring. Bij de intake bespreken we vervolgens de mogelijkheden voor de massage.

Hoe ontspannend en helend een hondenmassage kan zijn, er zijn een aantal redenen wanneer een massage niet of in aangepaste vorm mogelijk is.

De contra-indicaties zijn in het algemeen:

 • koorts, infectieziekten, zodra de hond is genezen, kan weer massage plaatsvinden
 • hernia nuclei pulposi, zodra de hond is genezen, kan in overleg met de dierenarts bepaald worden welke massage mogelijk is
 • bij vaccinaties mag de hond tot 10 dagen erna niet gemasseerd worden, daarna wel
 • gebruik medicatie zoals prednison en antibiotica, overleg met de dierenarts voorafgaand aan de massage
 • huidaandoeningen, b.v. schimmel. Als de hond is genezen, is massage weer mogelijk.
 • kanker, hierbij is – afhankelijk van de aard, duur, mogelijkheid van terugkeer en al of niet genezen verklaring, uitsluitend in overleg met de dierenarts, warmte worden gegeven, een massage met bewust aanraken, zachte strijkingen en/of masseren mogelijk, overleg met de behandelend dierenarts over aanwijzingen en mogelijkheden
 • ernstige hartproblemen. In overleg met de dierenarts kan worden bepaald wat er evt mogelijk is qua warmte geven, bewust aanraken.

Relatieve contra-indicaties
Hierbij is een gedeeltelijke of aangepaste massage mogelijk. Er is dan altijd voorafgaand overleg met de dierenarts noodzakelijk voor aanwijzingen en/of goedkeuring. Bij de intake bespreken we vervolgens de mogelijkheden voor de massage.

De relatieve contra-indicaties zijn:

 • aandoeningen zoals een blessure, verstuiking, verrekking, botbreuk
 • wond (na een operatie)
 • aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals artrose, artritis, heupdysplasie
 • dracht, daarbij zijn alleen zachte strijkingen mogelijk
 • epilepsie, afhankelijk van frequentie wel massage mogelijk in overleg met dierenarts
 • lokale ontsteking en allergieën, wel mogelijk om andere delen van het lichaam te masseren
 • bij ernstig overgewicht
 • geestelijke overspanning door pijn of trauma

Raadpleeg bij twijfel altijd voorafgaand aan de massage uw dierenarts!
Indien u dat wenst, neem ik (Anja) met plezier contact op met uw dierenarts om de mogelijkheden voor een massage te bespreken.

Bewust aanraken

Bewust Aanraken is een prachtig alternatief als een hondenmassage niet mogelijk is. Er is dan vrijwel altijd sprake van één of meerdere Contra-indicaties.

In een sessie Bewust Aanraken ontvangt de hond ca. 30 minuten een energetische behandeling. Hierbij legt De Hondenmasseur de handen gericht op de hond, en geeft bewust aandacht.

1e consult en hondenmassage

intake en hondenmassage

Hondenmassage
Een hondenmassage bij Praktijk Hondenmassage is breed in te zetten. Deze ontspannende massage heeft een positieve werking op lichaam en geest van een hond.

Hondenmassage kan ook bijdragen aan lichamelijk herstel,of blessure en is inzetbaar als basis voor gedragstherapie of om het lichaam in goede conditie te houden. Het is mogelijk dat een hond door een dierenarts, medisch specialist of gedragstherapeut naar een Hondenmasseur wordt doorverwezen voor een hondenmassage.

Een hondenmassage kan een passende oplossing zijn als uw hond:

 • uit balans is
 • hulp nodig heeft om in zijn kracht te komen
 • in uw ogen in normale situaties onrustig of onzeker is
 • ongewoon gedrag vertoont, zoals overmatig blaffen, onzindelijkheid, verlatingsangst, e.d.
 • ondersteuning nodig heeft na een verandering in de omgeving, zoals een verhuizing, pensionopname
 • ondersteuning nodig heeft bij gedragstherapie
 • herstellende is van een blessure
 • een chronische aandoening heeft zoals HD, spondylose
 • een (herstel)behandeling nodig heeft na een medische ingreep
 • bij ouderdom en ouderdomsklachten

Een hondenmassage is uiteraard ook mogelijk als verwenmoment of als uw hond jarig is. Welke reden er ook is, van pure ontspanning tot de aanpak van een lichaamsgericht of gedragsgericht probleem, een goed begin is het halve werk. Daarom is het prettig om tijdens een kennismakingsgesprek (consult) uw wensen te bespreken, en te bepalen wat we willen bereiken met hondenmassage. Dat kan zijn een eenmalige massagesessie, of ik maak een stappenplan om naar dat doel toe te werken.

Opbouw consult en massagesessie
Bij de kennismaking neem ik de achtergrond, lichaams- en gedragskenmerken en conditie van uw hond mee. Daarnaast bekijk ik het gangwerk en de bewegingen van de hond om inzicht te krijgen in de beweeglijkheid en het lichaam van de hond. Daarop volgt de massagesessie. Op een ontspannen en speelse manier, want het blijven honden. Het is belangrijk dat ze lekker blijven kwispelen.

Een prachtige hondenmassagesessie, van energie naar totale ontspanning.  

Vervolgsessie hondenmassage

Bij elke volgende massagesessie(s) kunnen we vrijwel meteen aan de massage beginnen. De massagesessie duurt ca. 45 minuten. Daarin ontvangt de hond een massage volgens de Kynotouch methode.

Wilt u puur een ontspanningsmassage boeken voor uw hond, en is er géén sprake van een lichaamsgerichte en/of gedragsgerichte behoefte, dan kan een korte intake volstaan. Het tarief dat geldt voor een pure ontspanningsmassage, vindt u in de Tarievenlijst onder “Massagesessie”.

Is er sprake van een algehele contra-indicaties, en is een massage niet mogelijk, dan biedt De Hondenmasseur een sessie Bewust Aanraken.

Een uitgebreid vervolgconsult vindt altijd plaats in overleg, bijvoorbeeld als de hond een ingreep heeft gehad of als er een verandering is in de gezondheidssituatie van de hond. Dan kan het wenselijk zijn om de massagesessie(s) aan te passen aan de nieuwe omstandighe

Reiki behandeling op lokatie

Reikibehandeling, ca. 45 minuten,   

 

Honden hebben net als mensen een energetisch lichaam. Een hond die uit balans is, heeft minder energie en een lager lichaamsbewustzijn. Fysieke klachten, afwijkend gedrag en emotionele klachten kunnen het gevolg zijn. Praktijk  Hondenmassage biedt Reikibehandelingen aan, om een hond op energetische wijze weer in evenwicht te laten komen.

 • Voorbeelden fysieke klachten: haaruitval, jeuk, voedselallergie, maagklachten, meer of minder slapen
 • Voorbeelden afwijkend gedrag: meer blaffen dan normaal, minder sociaal in een groep, eerder grommen
 • Voorbeelden emotionele klachten: onzekerheid, nervositeit, angstgedrag, naar binnen keren (lager omgevingsbewustzijn), spontaan schrikken

Belangrijk is dat de dierenarts bij een vermoeden van een lichamelijke oorzaak, altijd de eerste lijn van zorg is.

Bij een Reikibehandeling behandel je de hond staand of liggend door middel van handoplegging. Met een bodyscan met de handen komen punten in het lichaam naar voren die meer of minder energie nodig hebben. Door Reiki geef je de levensenergie door aan de hond. Ook het zelfgenezend vermogen krijgt een impuls.

Honden kunnen aangeven of ze uit balans zijn. Het energiebewustzijn van honden is hoog. Ondanks dat het hen aan woorden ontbreekt, kunnen zij tonen dat ze niet lekker in hun vel zitten. Het bijzondere is dat honden over het algemeen goed en in korte tijd op een energetische behandeling reageren.

Voor een Reikibehandeling gelden een aantal contra-indicaties. Deze vindt u hier >>

Baasjes die oog hebben voor het energieniveau van de hond, kunnen klachten voorkomen met een periodieke Reikibehandeling. En belangrijker nog, elke dag genieten van een hond die zichzelf is! De Reikibehandeling kan bij uitstek met een Bach Bloesem-behandeling worden gecombineerd.

U bent als eigenaar altijd bij een behandeling aanwezig.

Afspraak maken of meer informatie? Bel [06] 52314650 of stuur een e-mailbericht > info@praktijk-hondenmassage.nl

Reiki behandeling op afstand

Reikibehandeling op afstand,   € 25,00

Bach Bloesembehandeling

Kennismakingsgesprek Bach Bloesembehandeling (ca. 45-60 minuten)
inclusief intake m.b.v. vragenlijst, € 55,00
1e flesje met biologische Bach Bloesemcompositie
en persoonlijke toelichting afgestemd op uw hond per bloesem per e-mail,    € 35,00

Vervolgsessie Bach Bloesembehandeling (ca. 60 minuten)
inclusief adviesgesprek, evt. aangepast flesje met biologische Bach Bloesemcompositie
en toelichting per bloesem per e-mail voor uw hond,    € 35,00

Aanvullingen flesje met biologische Bach Bloesemcompositie
(bij ongewijzigde compositie, alleen mogelijk na een intake, excl. verzendkosten)   € 3,50
U kunt aanvullingen ook afhalen op afspraak bij de Praktijk van De Hondenmassage in Tegelen

Combinatieconsult Bach Bloesem en Hondenmassage

 

Combinatieconsult Bach Bloesem en Hondenmassage
Bij Praktijk De Hondenmassage is het mogelijk om een Bach Bloesem consult te combineren met een Consult Hondenmassage en/of Ontspanningsmassage. U ontvangt ca. 20% korting. De tarieven zijn als volgt:
- Bach Bloesem Consult (incl. flesje) en Consult Hondenmassage € 70,00 (normaal € 85,00)

- Bach Bloesem Consult en Ontspanningsmassage

 

Combinatieconsult Bach Bloesem en Ontspanningsmassage
Bij Praktijk De Hondenmassage is het mogelijk om een Bach Bloesem consult te combineren met een Consult Hondenmassage en/of Ontspanningsmassage. U ontvangt ca. 20% korting. De tarieven zijn als volgt:
- Bach Bloesem Consult ((incl. flesje) en Ontspanningsmassage € 55,00 (normaal € 70,00)

Cadeaubon Praktijk Hondenmassage

Tip: Cadeaubon De Hondenmasseur
De Hondenmasseur Cadeaubon, met een waarde van € 12,00, € 27,00 of 35,00 euro (incl. verzendkosten). Bijzonder om te geven, leuk om te krijgen!