1ec172f0ca

Sportmassage voor honden

Sportmassage is een techniek die zich richt op de spieren van de hond. Het doel van sportmassage is niet alleen ontspanning en verlichting van pijn bij blessures, maar ook om eventuele blessures in de toekomst te helpen voorkomen, zeker als je hond veel sport en veel rent.
Bij een regelmatige behandeling kent een sportmasseur uw hond en iedere verandering of groei is voelbaar. Aan de hand van deze bevindingen kan een advies gegeven worden in de dagelijkse activiteiten en training van uw hond. Dit resulteert in een snellere groei zowel fysiek als mentaal. Uw hond zal "letterlijk en figuurlijk" lekkerder in zijn vel zitten.

Wat doet een sportmassage behandeling
Sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam en verhoogt de afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt voor een sneller herstel en opbouw in het lichaam. Uw hond krijgt meer bewegingsvrijheid en wordt soepeler in het gebruik van zijn lichaam. Daardoor verbetert de coördinatie en het balans. Sportmassage verlicht daardoor niet alleen blessures, maar helpt ook blessures te voorkomen.
Sportmassage zorgt voor ontspanning en helpt om het hele lichaam en psyche van de hond in betere conditie te krijgen. Daarnaast is het doel van sportmassage om het bewustzijn van uw hond over zijn eigen lichaam te vergroten.
Sportmassage zorgt ervoor dat uw hond lekkerder in zijn vel zit en soepeler kan bewegen!

Indicaties voor een sportmassage behandeling:
- Ter behandeling en preventie van blessures
- Als begeleiding in de (honden)sport
- Gewrichtsproblemen en/of -slijtage
- Blessures aan pezen, spieren of banden
- Als begeleiding naast revalidatie of behandeling van een dierenarts
- Honden met stress
- Oudere stramme honden
- Honden met opstartproblemen
- Trauma, fysiek of mentaal
- Om meer informatie te krijgen over uw hond
- En natuurlijk omdat ze het heerlijk vinden!